2017-12-08 13:53:37• hírek • Bede Emőke

Jövő évben sem állnak le a megyei útfelújítások

Péntek délelőtt zsúfolásig megtelt a Szatmár Megyei Tanács gyűlésterme, ugyanis Paul Stanescu miniszterelnök-helyettes látogatott városunkba, hogy a megyei vezetőkkel és a községek polgármestereivel találkozzon.

A találkozót Pataki Csaba megyei elnök nyitotta meg, aki rövid beszédében elmondta, mennyire fontos a megyének a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL), hiszen ezáltal olyan fejlesztésekre tett szert a régió, melynek előnyeit a megye teljes lakossága élvezheti. A megyei elnök abbéli reményét is kifejezte, hogy a PNDL 2 által a jövő évben hasonlóan sikeres beruházásokat sikerül majd megvalósítani.
 

Ezt követően Paul Stanescu vette át a szót, aki először is gratulált az eddigi megvalósításokhoz, és ígéretet tett, hogy a PNDL 2 támogatásai által is igyekeznek majd az emberek életkörülményeit javítani. A pályázatok elbírálási kritériumainak ismertetése után következett a szerződések aláírása.
 

A találkozón a megyei vezetők és a miniszterelnök-helyettes összesen kilenc szerződést láttak el szignóikkal. Ennek értelmében felújításra kerül a mindenki által csak Tetvesként ismert útszakasz Batiz községben, valamint a Szamosdob-Csengerbagos-Dacia-Nagymajtény és a Nagymajtény-Kőröstelep-Királydaróc útszakasz. Modernizálják még a Batarcs-Avaspatak, valamint az Oláhcsaholyt a megyehatárral összekötő útszakaszt is. Hasonló munkálatoknak örvendhetnek az Erdőd-Szatmárhegy, az Ivácskó-Szamoskrassó és Szatmárhegy-Résztelek útvonalon közlekedők is. Végül, de nem utolsósorban felújításra kerül a Nagykárolyt és Kaplonyt, illetve a Szamosdarát és Pusztadarócot összekötő út is.
 

Ezen megyei és megyeközi útszakaszok felújítása több mint 144 millió lejbe kerül majd.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: